Главният прокурор, заместник- министри и  експерти седнаха на една маса,

...
Главният прокурор, заместник- министри и  експерти седнаха на една маса,
Коментари Харесай

Гешев: Проблемите в пътната безопасност се дължат на липса на взаимодействие и безхаберие

Главният прокурор, заместник- министри и  специалисти седнаха на една маса, с цел да обсъдят наболялата тематика с злополуките, тъй че да се набележат ограничения за прекъсване на войната по родните пътища. 

Срещата е проведена от Института за пътна сигурност като тя е първата от поредност, които са планувани да се проведат.

Главният прокурор стартира със съболезнования към околните и роднините на починалия и потърпевшите при случая на пътя сред София и Самоков.

„ Никоя институция не може да е мощна сама. Българските жители не заслужават това, което им се случва в сегмента престъпност, касаещ пътно-транспортните катастрофи и пътния травматизъм, тъй като това може до някаква степен да бъде избегнато и да бъдат усъвършенствани резултатите в тази тенденция и тези неприятни резултати, това че сме водещи в Европа в следващата отрицателна ранглиста се дължи значително на неналичието на взаимоотношение сред институциите и по тази причина, че този проблем в огромната си част се дължи на хубавата българска дума безхаберие. Просто никой не го интересува тази тематика. Тя става забавна, когато стане тежка злополука и когато загинат деца или бъдат ранени повече хора. Повечето предчувствия пробват да минимизират вреди и да си трансферират отговорността. Важното е взаимоотношение сред управляващите, има законодателни пропуски, които също не съставляват интерес ”, сподели основният прокурор Иван Гешев.

„ Аз знам, че през годините, по-лесно е нищо да не се прави. Тази обстановка, да сме водещи в Европа и да умират непрекъснато и да се осакатяват български жители, освен български. Българските жители не го заслужават, тъй като те ни заплащат заплатите на всички нас и желаят резултати ”, изясни Гешев.

По думите му казусът може да бъде позволен в някакви граници с положително взаимоотношение сред институциите и привличане на специалисти.

Главният прокурор съобщи още, че е подписал методически инструкции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР